Головна » 2016 » Червень » 10 » Маємо сформувати спроможні громади
09:17
Маємо сформувати спроможні громади

   На Копичинській землі посадовців з області та району зустрів міський голова Павло Лосик. Тут в приміщенні центральної бібліотеки відбулася така ж нарада по децентрелізації влади. Присутні зібралися обговорити перспективи створення Копичинської ОТГ. Говорилося про те, що об'єднанні громади самостійно зможуть складати план соціально-економічного розвитку та формувати бюджет. Тобто буде можливість самим скеровувати свої надходження.

   "Об'єднавшись в громаду, ви безпосередньо вийдете на міжбюджетні стосунки з державним бюджетом ", - так звернулася до сільських, селищних голів Тетяна Чурілова.

   Павло Лосик повідомив, що у найближчі дні заплановано проведення чергового засідання сесії міської ради, після чого населеним пунктам повторно буде надіслано запрошення.

   Зустріч проходила у формі діалогу, присутні задавали найбільш актуальні запитання, щоб приїхавши в село розповісти своїй громаді.

   Голова райдержадміністрації Віталій Батіг, говорячи про територіальну реформу, зазначив: "Аби уникнути помилок, приймаючи відповідні рішення, маємо  інформаційно співпрацювати з громадами, які вже пішли шляхом  децентралізації".

   Підсумовуючи сказане на нараді, очільник району, закцентував увагу на необхідності проведення ряду зустрічей із активом у населених пунктах з метою донесення  чіткої інформації для повного розуміння процесу об'єднання, наведення прикладів ефективного функціонування новостворених громад та розвіяння усіх сумнівів та безпідставних побоювань пересічного громадянина.

   "Незважаючи на недоопрацювання по деяких населених пунктах, процес об’єднання територіальних громад на Тернопільщині успішно триває",- зазначив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

Гусятинська РДА

 

Переглядів: 327 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: