Головна » 2016 » Серпень » 4 » Зустріч із учасниками АТО відбулася в Копичинцях
20:10
Зустріч із учасниками АТО відбулася в Копичинцях

   У місті Копичинці відбулася зустріч учасників АТО. Міський голова Павло Лосик відрекомендував учасникам АТО представників влади, яких він запросив для зустрічі із ними, а саме:  заступника голови райдержадміністрації Надію Галябарду, начальника відділу Держгеокадастру  у Гусятинському районі Андрія Гевака, Гусятинського районного військового комісара Віктора Гладія, заступника обласного військового комісара Андрія Миськіва, заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Вікторію Галайко, головного лікаря центральної районної комунальної лікарні Василя Дереворіза.

   Усі питання, які хвилювали  захисників нашої держави, поділили по блоках

.

   Так, про  медичне забезпечення та послуги, які пропонують учасникам  АТО  ЦРКЛ та інші лікувально-оздоровчі заклади розповів головний лікар  Василь Дереворіз. До нього було ряд запитань. Зокрема,  цікавилися  атовці порядком протезування зубів,  надання  безплатних медикаментів, порядком оформлення інвалідності, надання путівок для санаторно-курортного лікування.  Питання, на  які відповідей не було, занотовувалися і  будуть вивчатися, про результати вивчення буде повідомлено кожного особисто.

 

   Цілий спектр питань стосувався виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та  для житлового будівництва. Начальник Держгеокадастру в районі проаналізував стан розгляду звернень, які надійшли у відділ щодо виділення землі. Майже усі вони  вирішені позитивно. Не вирішеними залишилися заяви двох осіб, але і вони можуть бути задоволені, узгодивши окремі нюанси. Андрій Гевак зазначив, що  усі звернення учасників АТО не залишаються поза увагою, а розглядаються оперативно, без зволікань.

 

   Мати Олександра Гедзика,  Ірина Ігорівна, підняли питання про надання статусу учасника АТО її сину.  Уже тривалий час  справа не зрушується із місця. Її син був добровольцем. Представник обласного військового комісаріату  сказав матері, що  військовий комісаріат допоможе у їхньому питанні, а зволікання пов’язане із тим, що був неправильно обраний шлях вирішення – через суди, а на даний час усе можна вирішити простіше. Сподіваємося, що справа буде доведена до логічного завершення і нарешті хлопець буде визнаний учасником АТО.

 

   Також окремою темою розмови були питання соціального захисту. Тут питання стосувалися не лише управління праці та соціального захисту населення. Адже йшлося про державні соціальні пільги, оформлення дітей у садочок та оплата за його відвідування, пільги для дітей при вступі в вищі навчальні заклади та при наданні гуртожитків, оформлення військової пенсії і ремонт водо колонки, вивіз побутового сміття і лікування сина учасника АТО, забезпечення дровами та низка інших проблем. По більшості з них було дано відповіді та роз’яснення під час розмови, а  окремі взяті на контроль.

 

   Але, як зазначали учасники зустрічі, проблему не потрібно тримати в собі. ЇЇ треба озвучувати і  спільними зусиллями обов’язково буде знайдено шлях позитивного вирішення.

 

   Надія Галябарда   наголосила, що приємним є те, що не піднято жодного питання, яке було висловлене під час попередньої зустрічі, оскільки усі були вирішені. Вона також зазначила, що учасники можуть звертатися з усіх соціально-правових питань, адже двері владних кабінетів завжди для учасників АТО відкриті.

 

   Після закінчення зустрічі, кожен особисто мав змогу поспілкуватися із представниками влади з власних питань. 

 

Гусятинська РДА

Переглядів: 386 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: