Головна » 2016 » Липень » 19 » Відбулися консультації щодо перспективного плану формування територій громад
10:16
Відбулися консультації щодо перспективного плану формування територій громад

 Консультації щодо перспективного плану формування територій громад районів відбулися у місті Копичинці та селищі Гримайлів Гусятинського району за участю голови райдержадміністрації Віталія Батога, директора Офісу реформ у Тернопільській області Віктора Литвинчука, Копичинського міського голови Павла Лосика, Гримайлівського селищного голови Сергія Чайки, голови Заводської об’єднаної територіальної громади Людмили Павлінської, депутата обласної ради, керівника ПАП «Аркадія» Миколи Пилипіва, активу населених пунктів.

  «Офіси реформ здійснюють підготовку ідеології самої реформи, контроль за діяльністю структур, які займаються реформою місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Внаслідок об’єднання люди мають відчути покращення надання послуг та підвищення рівня добробуту. Після територіальної реформи громади зможуть не лише утримувати адмінперсонал, але й розвиватися», — наголосив Віктор Литвинчук.

 

   Про низку позитивних зрушень, що були досягнуті внаслідок об’єднання, розповіла голова Заводської об’єднаної територіальної громади Людмила Павлінська. Зокрема, це розміщення дитячого майданчика в садочку, облаштування шкільного подвір’я, проведення капітального ремонту центральної дороги, встановлення контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів, а також вуличне освітлення в с. Угринь.

   В Україні процес децентралізації відбувається на прикладі скандинавської моделі, де властивим є принцип добровільності, який допускає існування окремих населених пунктів. Мова велася і про стимулювання з боку держави у сторону підтримки громад – це 60% ПДФО, що дозволить суттєво збільшити поступлення  в місцевий бюджет. Реалізація інвестиційних проектів за кошти державного фонду регіонального розвитку також направлена на підтримку громад. Також діє державна субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ.

 

  «Інвестиційні проекти цьогоріч реалізовуватимуться на території громад із фонду регіонального розвитку. Мова йде про капітальний ремонт дороги, заміну котлів у школах на твердопаливні, перекриття покрівель соціально-культурних закладів тощо», — зазначив голова райдержадміністрації Віталій Батіг.

Тернопільська ОДА.

Переглядів: 606 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: