Головна » 2016 » Січень » 22 » В Копичинській виправній колонії № 112 провели заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України
18:59
В Копичинській виправній колонії № 112 провели заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України

   День 22  січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української  Народної Республіки і Західно української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до територіальної єдності. Тоді здавалося, що українці осягнули все, про що мріяли.
   В Копичинській виправній колонії № 112 в навчальних закладах при установі проведено виховні години присвячені історії творення незалежності України та боротьбу українців за незалежність.
   По відділеннях соціально – психологічної служби для засуджених та працівників установи  було організовано лекції на відповідну тематику.
   В молитовній кімнаті  установи представниками  православної  церкви  проведено   літургію за Україну.
   Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно і духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. І сьогодні головне наше завдання – навчитися ставити понад усе національні інтереси, так як це робили борці за свободу і незалежність України – видатні діячі УНР та ЗУНР.

Заступник начальника відділу
соціально - виховної та психологічної роботи
Копичинської виправної колонії
УДПтС України  в Тернопільській області (№112)
капітан внутрішньої служби                                                           

Орішко Т.Я. 

Переглядів: 343 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: