Головна » 2017 » Червень » 15 » Роботу служб цивільного захисту визнано доброю, відзначено злагодженість та оперативність їх дій
17:32
Роботу служб цивільного захисту визнано доброю, відзначено злагодженість та оперативність їх дій

  Вчора, в рамках комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення, в Гусятинському районі  відбулося вивчення готовності служб цивільного захисту району та аварійно-рятувальних служб до реагування на виникнення надзвичайних ситуацій та проведено перевірку рівня взаємодії між усіма екстреними службами.

  Проведено навчання з ліквідації пожежі на території Копичинецького лісництва та загрози перекидання вогню на усю площу лісового масиву, прилеглих сільгоспугідь і міста Копичинці. Внаслідок спалювання сухої трави, виникла пожежа лісової підстилки з подальшим переростанням у верхову пожежу хвойного масиву на території Копичинецького лісництва Чортківського лісгоспу.  Площа пожежі орієнтовно 7 га. У зв’язку з цим виникла необхідність у негайному переселенні в безпечні місця жителів міста та проведення рятувальних і інших невідкладних робіт по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

  Для цього головою райдержадміністрації створено оперативний штаб з координації діяльності при виникненні надзвичайної ситуації, пов’язаної  із  виникненням лісової пожежі. Віталій Батіг разом із керівним складом оперативного штабу виїхав на місце події.

  Для ліквідації стихійного лиха в район виникнення надзвичайної ситуації направлено оперативні групи  Гусятинського РВ УДСНС України в Тернопільській обл., Гусятинського управління експлуатації газового господарства, РЕМу, невідкладної швидкої медичної допомоги, Гусятинського відділення поліції Підволочиського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області та інших служб з відповідним технічним оснащенням .

  Служби цивільного захисту виконали поставлене перед ними завдання – пожежу ліквідовано, постраждалому внаслідок отруєння чадним газом надано необхідну медичну допомогу та госпіталізовано для подальшого обстеження.

  Заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Василь Скакун зазначив: «Сьогодні ми тут відпрацювали практичні дії різних служб, щоб у реальних умовах вони могли працювати злагоджено. Мета нашого навчання полягає в тому, щоб ми зрозуміли, що може бути така проблеми і змоделювали наші дії, які ми би могли вчинити на той випадок, якщо треба буде рятувати ліс та людей, не допустити вибуху газу чи пошкодження газових магістралей».

  Голова райдержадміністрації Віталій Батіг також доповів про готовність до евакуації людей.   Для цього були б задіяні приватні перевізники, транспорт сільськогосподарських, промислових та переробних підприємств різних форм власності та інші одиниці техніки. Також визначено місця дислокації та харчування евакуйованих людей.

  В приміщенні Копичинецької міської ради підведено підсумки командно-штабних навчань. Роботу служб цивільного захисту визнано доброю, відзначено злагодженість та  оперативність дій усіх служб. 

Гусятинська РДА

Переглядів: 325 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: