Головна » 2015 » Липень » 3 » Робочий візит голови райдержадміністрації у Копичинецьку комунальну районну лікарню
13:47
Робочий візит голови райдержадміністрації у Копичинецьку комунальну районну лікарню

Перебуваючи із робочим візитом у Копичинцях, голова райдержадміністрації Віталій Батіг зустрівся із Степаном Гукалюком, головним лікарем Копичинецької комунальної районної  лікарні.

Насамперед оглянули стан доріг – частину головної дороги та  біля під’їзду до закладу, які потребують негайного ремонту. Обговорили вартість цих робіт. Очільник району відвідав відділення гемодіалізу, яке є ланкою Тернопільської обласної лікарні. Тут процедури діалізу проводять за державні кошти, процедура триває близько 4-х годин.

У відділені комфортно, кожен пацієнт має свій шкафчик для особистих речей, є спеціально облаштована кімната  для відпочинку після процедури. Керівник району поспілкувався з хворими, жодних нарікань немає, обслуговуванням та персоналом задоволені. Працівники відділення запевнили про повну співпрацю з Копичинецькою комунальною районною  лікарнею.

Перебуваючи у терапевтичному відділенні, очільник району мав змогу поговорити з хворими, цікавився їх здоров’ям, вартістю лікування, яке є досить недешевим на сьогоднішній день.

Пацієнти поділилися своїми побоюваннями щодо закриття лікарні, адже вона обслуговує близько 38 тис. населення, вони впевненні, що виникнуть труднощі із добиранням до іншого медичного закладу. Голова райдержадміністрації заспокоїв хворих тим, що питання закриття лікарні поки що гостро не стоїть. Недужі скаржилися на те, що у вихідні дні важко доїхати до лікарні, адже місцеві перевізники у ці дні не обслуговують населення. Районний керівник обіцяв це питання взяти на особистий контроль. На сьогодні терапевтичне відділення об’єднане з неврологічним  та налічує близько 45 пацієнтів.

Голова районної державної адміністрації Віталій Батіг побував також в інших відділеннях Копичинецької комунальної районної  лікарні, знайомився з робочими моментами, вивчав проблеми, заслухав усі зауваження, дуже втішним є те, що у пологовому відділені усі умови є наближеними до домашніх, де мами з немовлятами можуть почуватися затишно та комфортно.

В ході розмови з головним лікарем підносилося питання нестачі коштів для закупівлі реактивів для загального, біохімічного аналізів.

В кабінеті головного лікаря за круглим столом відбулася робоча нарада за участю голови райдержадміністрації Віталія Батога, голови районної ради Василя Бойчука, завідуючого сектору охорони здоров’я райдержадміністрації Євгена Пожарнюка. Обговорювали питання реконструкції системи опалення, заміна газових котлів на твердопаливні. Вивчали різні варіанти придбання та монтажу котлів, забезпечення дровами. Говорили про потребу виготовлення піднавісу для зберігання дров. Керівник району оглянув котельню, зокрема місця, де планується встановлення нового устаткування. Реконструкція системи опалення дозволить суттєво зменшити витрати на опалення лікарні в зимовий період.

Гусятинська РДА

Переглядів: 360 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: