Головна » 2015 » Липень » 3 » Робоча поїздка голови РДА в Копичинці
10:47
Робоча поїздка голови РДА в Копичинці

Голова районної державної адміністрації Віталій Батіг під час робочого візиту в м.Копичинці відвідав стаціонарне відділення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гусятинського району

Познайомився із завідуючою закладу Галиною Бейзор. Стаціонарне відділення обслуговує 4 медсестри та 4 санітарних працівники. У  закладі на даний час проживає 20 людей похилого віку, 9 з них є лежачі. Галина Бейзор із керівником району поділилася своїми планами щодо проведення робіт із заміни системи опалення за кошти канадського мецената Медичне Милосердя.

Начальник територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гусятинського району Оксана Добровольська повідомила, що усі необхідні матеріали уже закуплено на 80-85%, роботи можна починати негайно,  проте стоїть питання у нестачі коштів на їх оплату. Віталій Степанович запропонував декільком приватним підприємція здійснити розрахунок вартості ремонтних робіт, щоб знайти найальтернативніший варіант.

Голова райдержадміністрації мав змогу оглянути котельню, устаткування, яке функціонує на сьогодні є недосконалим, потребує заміни, адже в опалювальний період  другий поверх приміщення майже не обігрівається.

Завідуюча закладу провела невелику екскурсію районному керівнику коридорами стаціонарного відділення, показала усі проблемні місця в опалювальній системі, яка знаходяться  в критичному стані.

Віталій Батіг особисто поспілкувався із людьми похилого віку, що перебувають на обліку у стаціонарному відділенні, цікавився їхніми проблемами, вислуховував їх болі, намагався розрадити теплим, привітним словом. Віталій Степанович запитав кожного чи немає зауважень до обслуговуючого персоналу, до лікаря, який проводить щоденний огляд хворих. Очільник району  цікавився як проходить забезпечення ліками, адже майже кожен  їх потребує, стан здоров’я кожного з них бажає бути кращим. Радує те, що старенькі усім задоволені,  їм тут затишно і комфортно, харчування повноцінне та різноманітне, розроблено меню на кожен день тижня.

 Духовним серцем закладу є капличка, де щосереди місцевим парохом відправляється служба Божа.

Бабусі та дідусі багато моляться, дехто читає, вишиває чи просто проводить час за спілкуванням. Персонал дбайливий та привітний, своїми силами обробляють городню ділянку з картоплею, капустою, цибулею та іншими овочами, консервують, варять варення, заквашують капусту, заготовляють сухофрукти та інше.

Вітай Степанович побажав престарілим людям найголовнішого -  міцного здоров’я, адже воно їм на сьогодні найбільш потрібне, а ще залишатися бадьорими, життєрадісними і не падати духом,   пообіцяв, що жодна проблема не залишити поза увагою. Голова райдержадміністрації працівникам дав настанову і надалі підтримувати охайність закладу стаціонарно відділення та  звернувся  до них із такими словами: «Ви робите хорошу, навіть святу справу,яка іноді буває невдячну, моє завдання підтримувати Вас у цій нелегкій роботі, допомагати усім можливим».

Гусятинська РДА

 

Переглядів: 361 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: