Головна » 2017 » Червень » 21 » Про залучення інвестицій місцевого виробника у розвиток птахівництва говорили сьогодні
17:24
Про залучення інвестицій місцевого виробника у розвиток птахівництва говорили сьогодні

  У голови районної державної адміністрації Віталія Батога відбулася робоча зустріч із представниками окремих територіальних громад  району. В зустрічі також брали участь перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Гайдук, начальник відділу агропромислового розвитку Михайло Новінчук.

  Віталій Батіг зазначив, що до райдержадміністрації звернувся  директор підприємства «Масарівські Липки» Василь Липка  із пропозицією залучення його інвестицій у розвиток птахівництва в районі. Зокрема, він готовий відкрити пташники на території району. Для цього потрібна добра воля керівників самоврядних органів та земля.

  Це сприяло б створенню додаткових робочих місць, зайнятості населення та дало б додаткові надходження до  місцевих бюджетів.

  Щоб отримати більш детальну інформацію про заплановане виробництво, Василь Богданович запросив на ознайомлювальну екскурсію на підприємство в м. Копичинці.

  Представники  місцевих рад змогли ознайомитися із технологією вирощування курей. На сьогодні тут функціонує 7 пташників, у кожному з яких росте по 25-30 тис. курчат. На 1 кв м розміщують по 15 пташенят. За словами Василя Липки, за 70 днів вдається довести масу бройлера до 3 кг.  Під постійним контролем перебуває світловий та температурний режими, а також подача їжі та води. Годують птицю зерном кукурудзи, пшениці та соєвою макухою у рівних пропорціях. Забій курятини є автоматизований, за 1 год – 3 тис. голів.   Відрадно, що Копичинська курятина доставляється на український ринок для вітчизняного споживача.

  Щоб розмістити 4 пташники для вирощування різновікових курчат, на території сільських рад, згідно встановлених вимог,  потрібно задіяти 2 га земельної ділянки. В такому випадку у даному населеному пункті близько 20 чоловік матимуть додаткові робочі місця, а місцевий бюджет отримає додаткові надходження. 20 тонн органіки, яку отримують за добу, планують брекетувати для подальшого спалювання.

  Віталій Батіг зазначив, що ми повинні давати можливість розвиватися місцевому виробнику, адже саме свій інвестор добре знає усі проблеми та можливості на місцях, тому результат від таких інвестицій не змусить себе чекати.

  Районний керівник закликав голів місцевих рад до співпраці на благо краян та України загалом.   

Гусятинська РДА

Переглядів: 429 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: