Головна » 2013 » Квітень » 18 » "Джерелом натхнення і головним створювачем поезії є мова", - Мар'яна Савка
19:06
"Джерелом натхнення і головним створювачем поезії є мова", - Мар'яна Савка
Дитяча письменниця, а заразом і головний редактор львівського "Видавництва Старого Лева" Мар'яна Савка вчора відвідала Донецьк, де зустрілася зі своїми маленькими читачами, поспілкувалася з пресою та презентувала книжки очолюваного нею видавництва.


Мар'яна Савка в Донецьку

"Львів – це казкове місто, яке дає багато натхнення, – розповіла вона школярикам, які зібралися в затишному приміщенні дитячої крамниці "Птичкин Дом", а тоді – у кав'ярні "Шопен Гоген". – Я вірю в Лева, який мешкає у цьому місті. Він їздить трамвайчиком вздовж площі Ринок, виходить на балкончик, аби подивитися на людей. Він, як і всі, має свої турботи і клопоти".

Крім "Казок про Старого Лева", Мар'яна прочитала дітям віршики зі своєї книжки з чудернацькою назвою "Чи є в бабуїна бабуся?". Зачудовані дітлахи захоплено слухали написані вишуканою мовою поезії і навіть вивчили декілька раніше незнаних слів, як-от "горнятко". Було видно, що Мар'яна Савка надзвичай трепетно ставиться до української мови і добирає, неначе перлину, кожне словечко.

"Мене часто запитують, звідки до мене приходить натхнення, – освідчилася журналістам письменниця. – Відповідаю, що я надихаюся мовою. Не я вибрала мову, а мова вибрала мене – і вона є моїм натхненням. Це щастя – вміти насолоджуватися мовою. Вона може вести за собою. Українська мова має неповторну мелодику, свої ключі й коди. І вона є головним створювачем поезії".

За словами Мар'яни Савки, "Видавництво Старого Лева" старається створювати книжки, які змінюватимуть довколишній світ, змінюватимуть людей.

"Ми не хочемо працювати лишень заради заробітку", – резюмувала Мар'яна.


Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/sogodennya/_dzherelom-nathnennya-i-golovnim-stvoryuvachem-poeziji-e-mova-mar-yana-savka/493604">Gazeta.ua</a>




Переглядів: 474 | Додав: Nichlav | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: