Головна » 2016 » Квітень » 26

   До свого ювілею  пан Богдан Савка видав нову книгу під назвою: "З Богом та церквою на шляху до національного відродження".
   "У пропоновані
й читачеві книжці автор, на основі спогадів старожилів м. Копичинці, архівних матеріалів та довголітніх власних спостережень описує діяльність громади (парафії) Церкви Св. Миколая у боротьбі за свою українську Церкву, за Національне відродження, відновлення власної держави.
   Зібраним у книжці фактичним матеріалом можуть скористатися усі,  хто цікавиться історією свого міста, боротьбою його жителів проти іноземного поневолення, за відродження своєї держави."  (Анотація до книги).
... Читати далі »

Переглядів: 316 | Додав: Nichlav | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)

   На стадіоні в місті Чортків відбувся ІІ етап спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». Помірятися знаннями, фізичною підготовкою та креативністю зібрались команди Копичинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Теребовлянської  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, а також минулорічні чемпіони - представники Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича.

   На урочисте відкриття змагань завітали заступник міського голови Чорткова Олег Недокус, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Чортківської РДА Олег Галущак, перший заступник голови Тернопільського обласного відділення НОК України Віталій Ігнатенко, майстер спорту України з легкої атлетики, стипендіат відділення Іван Панасюк.

   Коман ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Додав: Nichlav | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)

Калинівщина

   Калинівщина – село, від 1967 р. належить до м. Копичинці, нині його північна околиця у межиріччі р. Нічлавка (права притока витоку р. Нічлава, басейн р. Дністер) та її лівої притоки – р. Стрілка (Рудка Велика).

   Відоме з 16 ст., після надання у 1564 р. маґдебурзького права Копичинцям стало підміським селом. Згодом Каліновські заклали у ньому фільварок.

   Назва походить від прізвища власника поселення, шляхтича з м. Копичинці – Каліновського (16 ст.).

   Близько 1600 р. при впадінні р. Стрілка (Рудка Мала) у р. Крутилів (Нічлавка) Каліновські збудували з червоного теребовлянського пісковика так званий "Червоний замок". Протягом 1863–1914 рр. – село Г ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Додав: Nichlav | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)